• Ομάδες ψυχολογικής στήριξης των γονιών σε 24ωρη βάση.

• Αδιάκοπη φροντίδα για την αποτελεσματική λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων.

• Οργάνωση ομάδας αιμοδοσίας, για κάλυψη εκτάκτων αναγκών των κλινικών του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών (ΚΕΘ) και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

• Επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων των παιδιών και παροχή κάθε δυνατού μέσου, για την σωματική και ψυχική τους ανακούφιση.

• Οργάνωση ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων (με κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργό, clown, κλπ) σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Αγορά εξοπλισμού και συντήρηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών (TV, video, κασετόφωνα, ψυγεία, κλπ), των δωματίων νοσηλείας.

• Εξασφάλιση υλικού εργασιοθεραπείας και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά.

• Οργάνωση δανειστικής βιβλιοθήκης και κασετοθήκης.

• Έκδοση ιστοριών των παιδιών που νοσηλεύονται στις κλινικές

• Συμβολή στον εξοπλισμό των κλινικών με επιστημονικά όργανα και συσκευές προηγμένης τεχνολογίας όπως, ειδικά πιεσόμετρα, δοσομετρητές φαρμάκων, συσκευές ρυθμιζόμενης παροχής οξυγόνου, υγρασίας κλπ.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, έχουμε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό και πιο συγκεκριμένα: το γραφείο του Συλλόγου μας εδραιώνεται από μία γραμματέα, έναν εξωτερικό υπάλληλο και έναν λογιστή. Για την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, έχουμε προσλάβει τρέις ψυχολόγους, μία σύμβουλο ψυχικής υγείας, μία εργοθεραπεύτρια, μία παιγνιοθεραπέυτριες, μίαμουσικοθεραπεύτρια,  και δύο κοινωνικούς λειτουργούς. Η ομάδα αυτή απασχολείται και στις τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» σε καθημερινή βάση.

Το προσωπικό της ΠΙΣΤΗΣ πλαισιώνεται δυναμικά από ένα σύνολο αξιόλογων εθελοντών οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στο έργο του Συλλόγου μας .

 

Κάντε κλικ για να δείτε την ομιλία της Δέσποινας Φλωρίδου ( Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας της “ΠΙΣΤΗΣ” & μέλος του American Childhood Cancer Organization & του Association for Death and Counceling, The Thanatology Association) στα Καμμένα Βούρλα, στις 11/10/2008, στην Ημερίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, με Θέμα : « Ο ρόλος του νοσηλευτή στην αντιμετώπιση του αιματολογικού ασθενούς»                                             

Κάντε κλικ για να δείτε την ομιλία της Δέσποινας Φλωρίδου ( Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας της “ΠΙΣΤΗΣ” & μέλος του American Childhood Cancer Organization & του Association for Death and Counceling, The Thanatology Association), στα Καμμένα Βούρλα, στις 10/11/2009, στην 2η Ημερίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Κάντε κλικ για να δείτε την ομιλία της Μαργαρίτας Οικονόμου ( Παιγνιοθεραπεύτρια της “ΠΙΣΤΗΣ”) με θέμα “H Θεραπευτική Χρήση της Κούκλας”

Κάντε κλικ για να δείτε την ομιλία της Μαργαρίτας Οικονόμου ( Παιγνιοθεραπεύτρια της “ΠΙΣΤΗΣ”) με θέμα Η Αυλαία Ανοίγει, η Παράσταση Αρχίζει και οι Μικροί Ογκολογικοί Ασθενείς Πρωταγωνιστούν”

Κάντε κλικ για να δείτε την ομιλία της Μαργαρίτας Οικονόμου ( Παιγνιοθεραπεύτρια της “ΠΙΣΤΗΣ”) με θέμα ” Παιγνιοθεραπεία”

Το 2007, ο Σύλλογος μας έκανε δωρεά, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, ένα μικροσκόπιο και Αρχές Φλεβάρη του 2008 ένα μηχάνημα Victor3 Plate Reader, το οποίο θα βοηθήσει για ταχύτερα αποτελέσματα εξετάσεων των παιδιών μας και θα διευκολύνει το έργο των ιατρών – ερευνητών. Οικονομική βοήθεια λάβαμε από τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου – Εκπαιδευτική Αναγέννηση, οι οποίοι μέσω της εκδήλωσης στο Cine Κεραμεικός, συγκέντρωσαν το ποσό για την αγορά του μικροσκοπίου και στο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσαν, προσέφεραν μέρος των χρημάτων για την αγορά του μηχανήματος Victor3 Plate Reader, ενώ το υπόλοιπο ποσό δόθηκε από το Σύλλογο ΠΙΣΤΗ.

Φωτογραφίες των μηχανημάτων…