Παιδίατρος – Αιματολόγος – Ογκολόγος/ Διευθύντρια του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία” : Πολυχρονοπούλου – Ανδρουλακάκη Σοφία,

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 7452011

Επιμελητές Α’: Παπαδάκης Βασίλειος, Παπαργύρη Σοφία

Επιμελητές Β’: Ρηγάτου Ευθυμία

Προϊσταμένη Νσηλευτικού Προσωπικού: Βασίλα Σοφία, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 7467144

Ειδικευόμενοι :  Μπαρμπαλιάς Ιωάννης, Αμπατζίδου Μιρέλλα, Αυγερινού Γεωργία

Γιατροί: 210 – 7467109

Εξωτερικό Ιατρείο: Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 7467126

Σαλόνι: 210 – 7467108

Οι εργαζόμενες του Συλλόγου μας στο Τ.Α.Ο., είναι η ψυχολόγος Μεταξά Έλλη και η παιγνιοθεραπεύτρια Οικονόμου Ρίτα.

Η ψυχολόγος μας Μεταξά Έλλη, γράφει…

 Η ψυχολόγος στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”, αναλαμβάνει την υποστήριξη των παιδιών που νοσούν και των γονέων τους. Η παρουσία της εκεί, πριν ακόμα διαγνωστεί η ασθένεια του παιδιού, αποτελεί σημείο αναφοράς και ανακούφισης για την οικογένεια. Ο ρόλος της επικεντρώνεται στην προσπάθεια αποδοχής της καινούργιας κατάστασης από την οικογένεια και στήριξής της σε όλη την πορεία της θεραπείας του παιδιού. Στόχοι είναι:

  • Η προσαρμογή της οικογένειας στο χώρο του νοσοκομείου, η κατανόηση των νέων δεδομένων για τη ζωή και η συνεργασία του παιδιού στη θεραπευτική αγωγή.
  • Η έκφραση και επεξεργασία όλων των συναισθημάτων του παιδιού και της οικογένειας του.
  • Η μεσολάβηση ανάμεσα στην οικογένεια και το ιατρικό προσωπικό για την εξομάλυνση πρακτικών δυσκολιών.
  • Η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση των μαθημάτων των παιδιών.

Ακόμη, η ψυχολόγος συνεργάζεται με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου και παραπέμπει περιπτώσεις παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες ή και γονέων που χρήζουν ψυχιατρικής παρέμβασης. Μαζί με τους υπόλοιπου συναδέλφους (κοινωνική λειτουργό, παιγνιοθεραπεύτρια, μουσικοθεραπεύτρια και εθελοντές) διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και δραστηριότητες που ενισχύουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Η παιγνιοθεραπεύτριά μας, Οικονόμου Ρίτα, γράφει…

Εργάζομαι στο Σύλλογο “ΠΙΣΤΗ”, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας  του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”, από τον Νοέμβρη του 2002. Οι τομείς δραστηριοποίησής μου στο συγκεκριμένο χώρο είναι πολλαπλοί:

  • Θεραπευτικός ως προς τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας ως μέσον το παιχνίδι, δίνω τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπαραστήσουν συμβολικά τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους.  Κατανοούν τη θεραπευτική αγωγή, με την οποία θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα κατά τη διάρκεια της ασθένειας και έτσι γίνονται περισσότερο συνεργάσιμοι με το ιατρικό και νοσηευτικό προσωπικό.
  • Υποστηρικτικός και συμβουλευτικός ως προς τους γονείς.
  • Ψυχαγωγικός. Οργανώνω σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους, εκδηλώσεις και παραστάσεις εντός του Νοσοκομείου, όπως: εορτασμός θρησκευτικών και εθνικών εορτών και γενεθλίων των παιδιών, παραστάσεις κουκλοθεάτρου, καραγκιόζη κλπ. Καθώς επίσης και εκτός Νοσοκομείου, όπως: επισκέψεις σε μουσεία, γήπεδα, θέατρα.
  • Έντυπο υλικό. Σε συνεργασία με την Διευθύντρια της Κλινικής κα Πολυχρονοπούλου και τη συνάδελφο Αντωνία Κάτσικα, συγγράψαμε το βιβλίο για τα παιδιά “Ζωγραφίζοντας το ταξίδι του Οδυσσέα”, “Ζωγραφίζοντας το ταξίδι της Μεταξένιας”. Έκδοση του ημερολογίου της Κλινικής κατά τα έτη 2006 – 2007. Επιμέλεια ύλης, οργάνωση και στήσιμο του 1ου τεύχους του Περιοδικού “Ώρα για παραμύθι Ταούλη”. Οργάνωση και εποπτεία εθελοντών.

 Στο Τμήμα εργάζεται επίσης,  η Μουσικοπαιδαγωγός – Αμανάκη Σοφία.